Detecció d'incendis forestals


Pyronear és un projecte de codi obert per al bé comú

Més informació

Qui sóm?


Pyronear és una ONG sense ànim de lucre que té com a objectiu democratitzar solucions obertes i de baixa tecnologia per a la lluita contra els incendis forestals, en benefici dels ecosistemes i dels ciutadans. Per aconseguir aquest objectiu, estem construint conjuntament una solució de detecció precoç que sigui de codi obert, eficient, automàtica, eficient energèticament, econòmica i modular.

Card icon

Open source

Tot el nostre codi està disponible de forma gratuïta i desenvolupat conjuntament pels nostres voluntaris. Creiem que la intel·ligència col·lectiva és la millor manera de resoldre un problema complex.

Card icon

Detecció precoç

Per lluitar eficaçment contra els incendis forestals, és important detectar-los precoçment per tal de permetre una intervenció ràpida dels serveis de bombers i salvament i limitar així el seu impacte.

Card icon

Rendiment

Els nostres experts en intel·ligència artificial segueixen activament les notícies en aquest camp en moviment ràpid per tal que Pyronear es beneficiï dels seus últims avenços.

Card icon

Automàtic

Oferim una solució totalment automatitzada per alliberar temps dels bombers.

Card icon

Sobre energia

Estem en un enfocament denominat de baixa tecnologia, hem construït un dispositiu de baix consum que permet un desplegament més fàcil i un ús més raonat dels nostres valuosos recursos.

Card icon

Economic

La nostra R+D la fan voluntaris, el nostre dispositiu és sobri i objecte sense ànim de lucre de la nostra associació, la qual cosa ens permet proposar preus molt competitius per facilitar un desplegament al territori.

Card icon

Modular

Oferim un sistema de detecció complet però el nostre dispositiu ha estat dissenyat per funcionar amb equips existents (ús de càmeres ja instal·lades, connexió amb programari existent...)

Com funciona ?


Pyronear és un solució completa de gestió del risc d'incendi. Consta d'un algorisme de detecció precoç d'incendis forestals, implementat en un microordinador, connectat a càmeres col·locades en punts alts amb vistes al bosc. Els nostres detectors es comuniquen alertes d'incendi a una base de dades connectada a plataforma de supervisió per al cos de bombers.

step1-img

Les nostres torres de detecció estan formades per 4/5 càmeres d'alta resolució i un micro ordinador. Capturem una imatge per càmera a intervals regulars i després l'analitzem localment mitjançant el nostre model de detecció d'incendis forestals. En cas de detecció, s'activa el mode d'alerta, totes les imatges procedents de la càmera després d'haver detectat l'incendi s'envien a la nostra base de dades a través de la nostra API, el protocol de comunicació que hem desenvolupat.

step2-img

Com desplegar-lo?


Per obtenir més informació, poseu-vos en contacte amb nosaltres per correu electrònic o a les xarxes socials. Ens posarem en contacte amb vostè el més aviat possible.

Contacta amb nosaltres

Amb qui treballem?


partner1-logo

SDIS 07

El nostre primer soci per a la recollida de requisits i l'experimentació de camp.

partner2-logo

Engie Green

El nostre primer soci privat, amb qui estem fent un experiment a Gironda

partner3-logo

CENIA

El Centre Nacional d'Intel·ligència Artificial de Xile amb qui estem treballant per al nostre primer desplegament a l'estranger

partner4-logo

ADF Subirats

El nostre soci català per a l'adaptació del nostre dispositiu a les càmeres existents

Who supports us?


sponsor1-logo

Data for Good

Part de les temporades d'acceleració 6a, 8a i 10a de Data for Good, és el lloc de naixement de Pyronear entre molts altres projectes de bé comú.

sponsor2-logo

Atraksis

Un actor de la innovació en el rescat i el nostre punt de contacte amb els bombers.

sponsor3-logo

Fondation M33

Qui ens recolza humana i econòmicament a través del patrocini corporatiu

sponsor4-logo

Hi!Paris

Ens ajuda amb els seus recursos humans i la seva connexió amb el món acadèmic

sponsor5-logo

DINUM

Qui ens dóna suport a través de l'Acceleradora d'Iniciatives Ciutadanes

Parlen de nosaltres


Segueix l'aventura Pyronear


Per estar al dia del nostre progrés o per unir-te a l'aventura, també pots contactar amb nosaltres a les xarxes socials!